Dialogen

thuis wageningen.jpg

Dialoogserie Thuis in Wageningen - 15 december 2020, 26 januari en 9 maart 2021

De Wageningse stadsgenoten Dhian Sioe Lie en Dorien Brunt zijn telkens weer enthousiast als zij een dialoog hebben gevoerd. In een dialoog onderzoeken zij actuele kwesties die mensen raken, kwesties in het publieke debat maar ook meer persoonlijke vragen. Een vaste dialoogplek in Wageningen – een dialoogplein – zou een verrijking voor iedereen zijn, voor de deelnemers aan een dialoog zelf, maar ook voor de doorwerking hiervan in het weefsel van de samenleving.

Lees verder
Interreligieuze dialoog

Interreligieuze dialoog

Als we niet oppassen wordt de dialoog een gespreksstijl die alleen bekend wordt bij de theoretisch opgeleide laag van de samenleving. Terwijl 60 % van de samenleving praktisch opgeleid is. Hoe organiseren we een dialoog zodanig dat deze diapraktisch wordt? Wij willen beginnen met religie als relevant thema. Heb jij ideeën of ervaring met een goede doedialoog?  Laat het ons weten! 

Mail ons!

Terugblik naar eerdere dialogen

Lees en bekijk hoe het is geweest.

In de dialoog.jpg

26 - 28 februari 2020 Dialoog en Human Design

Een 3-daagse retraite over authenticiteit en communicatie. Deze Retraite is een uitnodiging om in een open werkplaats met elkaar de basisprincipes van een vervullende en succesvolle communicatie te onderzoeken. Een belangrijke bron van een gezonde communicatie is de kunst om werkelijk jezelf te zijn, jezelf uit te drukken te midden van anderen en hun anders-zijn respectvol te benaderen.

Lees verder
Rens van Loon.jpg

Dialoog als bron voor beter samenwerken

Zo langzamerhand is de algemene behoefte aan dialoog veranderd in een noodzaak. In onderwijs- en leiderschapsprogramma’s gaat vooral aandacht naar discussie, overtuigen en debat. Daarom gaan we in het voorjaar in dialoog met hoogleraar Rens van Loon over Dialogisch Leiderschap. Doe mee!

Lees verder
Planmen Way of Work 320x320.png

Planningsdialoog - 29 maart 2020

Meer informatie volgt binnenkort.

Fairtrade.jpg

16 november 2019 Dialoog Wereldwinkels

Hoe ziet de toekomst van eerlijke handel eruit? Wat zijn de kansen voor eerlijke handel in een veranderende retailwereld? Innovatie en verbinding zijn belangrijke onderwerpen. Kiezen tussen grote stappen en kleine stappen op basis van je lokale vernieuwingskracht is een verantwoordelijk-heid die niemand van een Wereldwinkel kan overnemen. Erover met elkaar actief van gedachte wisselen kunnen we wel samen inrichten.

Lees verder
Huijer-Marli-c-Mohammad-Abdulazez-Azouz-1-e1523466783192-915x518.jpg

Dialoog in het publieke domein - 22 mei 2019

Is een dialoog mogelijk wanneer meningen stevig verschillen? En waar let je op wanneer je lokaal de dialoog inzet? Dialoogplein Nederland nodigt je van harte uit voor deze inspirerende dialoog met inzichten van Marli Huijer en Frank Speel.

Lees verder
Danielle Haenen 260x260.jpg

Opening Dialoogplein Nederland - 5 nov 2018

De opening van Dialoogplein Nederland was een succes! Met bijna 70 deelnemers een hoge opkomst, prachtige locatie en inspirerende sprekers als Danielle Haenen (SER), Michel Rog (CDA) en Erno Eskens (ISVW). Bekijk het filmpje voor een goede impressie van de middag!

Ga naar film
Sluiten