Dialoogplein Veenendaal


In samenwerking met Dialoogplein Nederland opende de Veense Jongerenraad op 16 oktober 2019 Dialoogplein Veenendaal. Daarmee is DownTown Veenendaal het eerste lokale Dialoogplein van Nederland. En dat gebeurde met een goed gesprek over het Gilbertjaar. Centraal stond de vraag: Willen we een vervolg geven aan activiteiten die in het Gilbertjaar zijn opgestart in Veenendaal en zoja, hoe? 

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Regelmatig zullen er dialogen met diverse thema's plaatsvinden op Dialoogplein Veenendaal. Onderaan deze pagina vind je de eerstevolgende dialoog en de mogelijkheid om je aan te melden. We hopen je te zien!

Jongerenraad
De Veense Jongerenraad bestaat uit een groep gemotiveerde jongeren van 15 tot 23 jaar die zich inzetten voor de jongeren van Veenendaal. Wij zijn een officieel adviesorgaan van de gemeente. Zo geven wij de Veenendaalse jongeren een stem. We hebben het Dialoogplein concept  in Veenendaal geadopteerd en willen het gebruiken als input voor onze adviezen aan de Gemeenteraad. Daarom zijn we met veel plezier gastheer van de Dialoogplein sessie over het Gilbertjaar”, zo vertelt Corné Kelfkens, voorzitter van de Jongerenraad.

DownTown
In het net geopende DownTown Veenendaal brengt Ferry Gerritsen mensen met allerlei verschillende achtergronden bij elkaar. Toen de Jongerenraad hem vroeg of ze het Dialoogplein in Down Town mochten huisvesten, was hij meteen enthousiast: “dit past perfect in het DownTown plaatje. Want wij willen midden in het centrum van Veenendaal een plek bieden waar mensen samen optrekken om vanuit ontmoeting te bouwen aan een nog mooier Veenendaal.”

Dialoogplein Veenendaal is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met GIDS Netwerk en dankzij een bijdrage van Stichting CSC.’’

    

Binnenkort

Veenendaal Verduurzamen

Na de opening van het Dialoogplein Veenendaal, is het nu tijd voor de tweede dialoogplein sessie “duurzaam Veenendaal”! Ga met Veenendaalers, ondernemers en gemeenteraadsleden de dialoog aan!

Meld je hier aan

Sluiten