STAP vierkant.png

Resultaatgerichte STAP-dialoog Begeleider

Met de meerdaagse training leer je zelf groepen te begeleiden met de STAP-dialoog. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie over deze training. In de 1-daagse training, welke hieronder beschreven staat, leer je zelf de STAP-dialoog te hanteren.

Lees verder

Training Resultaatgerichte dialoog

1-daagse training

Wanneer?
Wordt van jou verwacht dat je de samenwerking zoekt? Dat je zelfsturend bent en de samenwerking ook tussen organisaties en teams effectief vorm geeft? Dat je helpt om zonder hiërarchie gedeelde verantwoordelijkheid tot stand te brengen? Train jezelf dan in de resultaatgerichte dialoog. Een eenvoudig concept dat je op vele manieren praktisch kan inzetten en dat wordt ondersteund met een simpel te gebruiken samenwerken-app van de STAP-dialoog.

Inhoud en werkwijze
Met behulp van de beste vragen voor iedere samenwerking, wordt stilgestaan bij de principes van de resultaatgerichte dialoog. Je maakt kennis met gewenste dialoog en resultaatgerichte kenmerken zoals: luisteren, respect, uitstellen van je oordeel en vanuit jezelf praten. Je oefent hoe deze kenmerken simpel kunnen worden toegepast met behulp van de samenwerkvragen/mantra in de vorm van de STAP-dialoog. Je traint ieder onderdeel van de beeldvorming, Situatie, Taak, Acties, Prestatie met thema’s uit de eigen praktijk. Je ervaart in korte oefeningen de werking van de samenwerken app van de STAP-dialoog en die van de STAP-onderlegger.Je oefent hoe je verdeling en verharding van discussie en overtuigen ombuigt naar de opbouwende sfeer van de dialoog met synergie en focus als gevolg.

Voor het toepassen in de praktijk maak je na de trainingsdag gebruik gemaakt van (max.) 2 uur coaching en advies in je praktijk. Na twee maanden wordt er in een reflectiemoment samen met de trainer stil gestaan bij de werking en opbrengst in de praktijk.

Wat levert het op?

  • Je kunt de kenmerken van de resultaatgerichte dialoog inzetten (luisteren, respect, oordeel uitstellen en vanuit jezelf spreken) en anderen stimuleren dit ook te doen.
  • Je boekt tijdwinst in beeldvorming en besluitvorming in de samenwerking.
  • Je kunt je eigen gedachten effectiever ordenen en onderzoeken.
  • Je kunt met gebruik van de samenwerken app de inzet van de dialoog in jouw omgeving doorzetten en eenvoudig de cultuur van discussie en overtuigen doorbreken.
  • Je beschikt over een pdf bestand van de placemat met het STAP-dialoog concept en het naslagwerkje  “De beste vragen voor iedere samenwerking”
  • Je hebt kortom een praktisch concept om cocreatie en participatie te faciliteren/ stimuleren.

Duur: Eén dag
Locatie: Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn
Kosten: € 460,- p.p. exclusief btw, inclusief verblijfkosten en materiaal
Begeleiding: John van Balen
Data: in overleg met deelnemers (max. 12 deelnemers)

Picture_000001.jpg

Samenwerken app van de STAP-dialoog

Bekijk hier een filmpje van de samenwerken app. Dit filmpje geeft naast de werking van de app ook heel goed weer hoe de resultaatgerichte STAP-dialoog op zich werkt.

Bekijk filmpje
Sluiten