Veenendaal

Dialoogplein Veenendaal.png

In samenwerking met Dialoogplein Nederland opende de Veense Jongerenraad op 16 oktober 2019 Dialoogplein Veenendaal. Daarmee is DownTown Veenendaal het eerste lokale pop-up dialoogplein van Nederland. En dat gebeurde met een goed gesprek over het Gilbertjaar. Centraal stond de vraag: Willen we een vervolg geven aan activiteiten die in het Gilbertjaar zijn opgestart in Veenendaal en zoja, hoe?

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Regelmatig zullen er dialogen met diverse thema's plaatsvinden op Dialoogplein Veenendaal. Onderaan deze pagina vind je de eerstevolgende dialoog en de mogelijkheid om je aan te melden. We zien je graag!

Jongerenraad
De Veense Jongerenraad bestaat uit een groep gemotiveerde jongeren van 15 tot 23 jaar die zich inzetten voor de jongeren van Veenendaal. Wij zijn een officieel adviesorgaan van de gemeente. Zo geven wij de Veenendaalse jongeren een stem. We hebben het Dialoogplein concept  in Veenendaal geadopteerd en willen het gebruiken als input voor onze adviezen aan de Gemeenteraad. Daarom zijn we met veel plezier gastheer van de Dialoogplein sessie over het Gilbertjaar”, zo vertelt Corné Kelfkens, voorzitter van de Jongerenraad.

DownTown
In het net geopende DownTown Veenendaal brengt Ferry Gerritsen mensen met allerlei verschillende achtergronden bij elkaar. Toen de Jongerenraad hem vroeg of ze het Dialoogplein in Down Town mochten huisvesten, was hij meteen enthousiast: “dit past perfect in het DownTown plaatje. Want wij willen midden in het centrum van Veenendaal een plek bieden waar mensen samen optrekken om vanuit ontmoeting te bouwen aan een nog mooier Veenendaal.”

Dialoogplein Veenendaal is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met GIDS Netwerk en dankzij een bijdrage van Stichting CSC.’’

    

Binnenkort

Dit is Veenendaal

Wij als Veenendalers mogen best eens wat trotser zijn op Veenendaal, zo stelde burgemeester Kats onlangs. En hij heeft een punt: Veenendaal is een comfortabele plek om te wonen, te werken en te leven. Een plaats met een mooi winkelgebied, prachtige sportfaciliteiten, vele culturele activiteiten en heerlijke natuur om ons heen om van te genieten. Een ondernemende plek ook met de grootste bedrijvenkring van het land, een geschiedenis van wol en sigaren en een toekomst vol ICT en Tech. Maar ook een plek van verbinding, door de vele sportverenigingen, kerken en maatschappelijke organisaties.

Maar wie weet dat eigenlijk?
Weten de Veenendalers dat zelf wel?
Waar ben jij trots op?
En wat zou voor jou nog meer aandacht mogen krijgen?

Rondom deze vragen organiseert Dialoogplein Veenendaal samen met #ditisveenendaal op maandagavond 9 december haar derde dialoogavond.

Met deze dialoogavond hopen we samen met vele Veenendalers een nog mooier en completer beeld te vormen van wat ons trots mag maken op Veenendaal. 
Kom jij meepraten en denken?

#ditisveenendaal is een intiatief van de stuurgroep van het merk Veenendaal. Deze bestaat uit de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal, Winkelstad Veenendaal en de gemeente Veenendaal.

Meld je hier aan

Sluiten