top of page

LOKAAL
DIALOOGPLEIN

1e pagina zonder logo_edited.jpg

Lokale dialoogpleinen 
 

Een structurele oplossing voor democratie en het bevorderen van lokale betrokkenheid. Een fysieke en virtuele plek in je eigen woonplaats. Waar samen gedachten en ideeën gevormd, verdiept en herzien worden. Waar begrip ontstaat voor anderen en waar je samen tot betere en gedragen oplossingen komt. Het maakt een participerende democratie echt mogelijk.


De dialogen gaan over alle mogelijke thema’s, zoals zorgen over hangjongeren, nieuwe omgevingsplannen, sociaal beleid en de zorg voor het openbaar groen, winkelsluitingstijden, sportvoorzieningen, windparken, et cetera ...

De onderwerpen


Deze komen uit alle lagen van de lokale samenleving. Of het nu burgers zijn, of buurtcomités, verenigingen, ondernemers, politici of bestuurders op het stadskantoor. Van hoog tot laag opgeleiden, met of zonder religie en ongeacht herkomst. Iedereen vindt zijn weg naar het Dialoogplein. Het is van ons allemaal, je vertrouwt het, je snapt het, je voelt je er eigenaar van. Je wordt er gehoord en geholpen om in dialoog te zijn.

 

Participeren wordt inspirerend, zinvol en geeft verbinding en voldoening. Het dialoogplein zorgt voor een inclusieve lokale samenleving en deze samenleving koestert het dialoogplein.

Lokaal dialoogplein plaatje.jpg

Samen in dialoog ...


... kom je tot betere oplossingen

... ontwikkel je collectieve wijsheid 

... draagt bij aan een open gemeenschap

... kom je tot wederzijds begrip

... verbindt hart, hoofd, buik en handen

... ontstaat er empathie

... verbindt harde en zachte krachten 

... ontstaat betrokkenheid, eigenaarschap 

... geeft energie en is leuk om te doen

>> Dit effect bereik je omdat je in dialoog je oordeel uitstelt, luistert naar elkaar, meningen van anderen respecteert en je verdiept in elkaar. Daarom is het fijn wanneer de dialoog makkelijk en permanent beschikbaar is in onze samenleving. Met een lokaal dialoogplein geef je daar actief invulling aan.

>>

Online
Oriëntatie 

ELKE 2e WOENSDAG v/d MAAND

Meld je hier aan

Ontdekken of dit iets voor jou is?
Monique en Flip beantwoorden graag je vragen en vertellen meer over de mogelijkheden van en de verschillen tussen de verschillende dialoogpleinen en trainingen.

2e woe | gratis 19:30 - 20:30

Anker Dialoogplein in NL

Dialoogpleinen in Nederland

shutterstock_1759345718.jpg
Wijks Dialoogplein
WhatsApp Image 2021-10-12 at 13_edited.jpg
Dialoogplein Veenendaal
Utrecht_Altstadt_32.jpg
Dialoogplein Utrecht io
51416554094_7298d1a9a3_c.jpg
Dialoogplein Soest io
woudenberg.jpg
Dialoogplein Woudenberg io
bottom of page