top of page

SOORTEN
DIALOOGPLEINEN

Interne dialoogpleinen
Lokale dialoogpleinen
Aanbod voor gemeenten

Vage mensen vermenging

Zoveel verschillende meningen en smaken. Je kan nooit iedereen blij maken. Heeft een dialoog wel zin?

In de dialoog ga je elkaar weer zien als mens en niet slechts als een (andere) mening. Kan je begrip tonen, zonder dat je iets aan je mening hoeft te veranderen. De intentie om echt te luisteren en de ander te begrijpen draagt bij aan een veilige sfeer. Zo ontstaat er ruimte voor synergie en gedragen oplossingen. Welke best eens anders kunnen zijn dan je zelf vooraf voor ogen had… 

 

Echte democratie, participatie of echt samenwerken. 

Wil en durf jij het?

Interne dialoogpleinen

Op dialoogpleinen in organisaties ontmoeten collega’s elkaar als mens rond thema’s die (on)zichtbaar spelen. In openheid worden onderwerpen met alle betrokkenen besproken om samen tot betere oplossingen te komen. 

_edited.jpg

Lokale dialoogpleinen

Met een lokaal dialoogplein heb je een neutrale plek in je eigen woonplaats. Een plek waar alle meningen welkom zijn en waar je samen je gedachten en ideeën vormt en verdiept. Waar de onderwerpen vanuit de lokale samenleving komen en waar je met elkaar tot betere oplossingen komt. 

Aanbod voor gemeenten

Voor gemeentelijke organisaties lijkt het wat complexer. Voor de interne samenwerking past een intern dialoogplein. Voor de samenwerking met burgers, ondernemers, etc. lijkt een dialoogplein een oplossing. Maar ben je wel neutraal? En hoe komt een dialoogplein over op de samenleving wanneer het van de gemeentelijke organisatie is? Hoe veilig is dat? 

Online
Oriëntatie 

ELKE 2e WOENSDAG v/d MAAND

Ontdekken of dit iets voor jou is?
Monique en Flip beantwoorden graag je vragen en vertellen meer over de mogelijkheden van en de verschillen tussen de verschillende dialoogpleinen en trainingen.

2e woe | gratis 19:30 - 20:30

bottom of page