top of page
Bouw

LOKALE DIALOOGPLEINENIN ONTWIKKELING

Van mooie intenties naar werkelijkheid

We ontmoeten steeds meer mensen die graag een lokaal dialoogplein zien in hun eigen woonplaats en daaraan willen bijdragen op hun eigen manier. Hoe mooi is dat! Want het is niet niks, een lokaal dialoogplein opzetten. En tegelijk moet je gewoon ergens beginnen, vanuit een intentie. Op deze pagina stellen initiatiefnemers zichzelf voor en spreken ze hun intentie uit.

Met onze ervaringen rond verschillende thema's en vraagstukken in Wijk bij Duurstede en elders steunen we lokale initiatiefnemers en begeleiden we ze bij het oprichten van een lokaal dialoogplein. Waar mogelijk verbinden we initiatiefnemers met elkaar en met andere gelijkgestemden in ons netwerk. Omkijken naar elkaar, meer verbinding, participatie, lokale democratie, welke term jou ook aanspreekt, het komt tot leven op een lokaal dialoogplein.

 

Wil jij je inzetten of ken je iemand die een initiatiefnemer wil helpen? Of wil je zelf een dialoogplein starten in jouw woonplaats en wil je inschatten of je het kan? Laten we kennismaken met elkaar en samen de mogelijkheden onderzoeken.
We horen graag van je!

De initiatiefnemers

Hester - Woudenberg

Hester - Woudenberg

In communicatie spelen grote en kleine gevoelens, behoeftes, normen en waarden een rol. Toch raken we in gesprekken, vergaderingen en andere ontmoetingen zelden die laag. En gaat het over de uiterlijkheden en stellingnames waarop we elkaar proberen te overtuigen. Een dialoogplein is een plek waar het gesprek traag wordt, waar ruimte ontstaat, gezocht wordt, verbonden en zichtbaar wordt wat belangrijk is. Altijd al belangrijk en in deze complexe tijd zeker. Daar wil ik me graag voor inzetten.

Joost Oude Groen - Soest

Joost Oude Groen - Soest

Binnen een gemeenschap zijn vaak ook tegengestelde belangen. Tegenstellingen tussen bewoners of tussen bewoners en het openbaar bestuur. Vanuit mijn missie om de medemens te helpen op te zoeken naar wat verbindt, help ik ook werkelijk op tafel te brengen wat er gezegd moet worden om betrokkenen in staat te stellen elkaar te horen. Waar de gemoederen hoog oplopen zorgt de dialoog voor meer begrip en samenwerking. Soestenaren bieden mij een fijne woonomgeving en op deze manier doe ik iets terug!

Wilma de Buck - Utrecht

Wilma de Buck - Utrecht

Ik woon, leef en werk in Utrecht. En ben vanuit mijn werk al jaren betrokken bij en organisator van allerlei soorten dialogen en dialoog initiatieven. Een dialoogplein in Utrecht draagt bij aan samen werken aan lokale betrokkenheid en democratische vernieuwing. Daar ga ik voor.

Ben jij de volgende?

Ben jij de volgende?

Dat is best een grote vraag en verantwoording. Maar zo groot hoeft het niet te zijn. Laten we gewoon eens samen onderzoeken wat er is en welke mogelijkheden we samen zien.

bottom of page