DIALOOGPLEINEN
IN ORGANISATIES

Voor het systematisch ontwikkelen en onderhouden van een dialogische bedrijfscultuur
 

Verbind medewerkers op hun eigen thema's
Wijsheid door de verschillen
Gedoe op tafel en de schaamte voorbij

Afspraak op kantoor

2 september 2022

Kom naar de bijeenkomst over interne dialoogpleinen. Ontdek in dialoog hoe zo’n plein er uit kan zien in jouw organisatie, wat de kritische succesfactoren zijn en wat een intern dialoogplein kan doen voor jouw organisatie.

 

Als deelnemer nodigen we je uit je eigen situatie in te brengen en onderzoeken we samen hoe en of een dialoogplein in jouw situatie kan werken. 

Een intern dialoogplein

Elkaar echt ontmoeten is zowel een menselijke als zakelijke behoefte. Organisaties zoeken naar verbinding en synergie in een complexe tijd waarin het steeds drukker wordt en er steeds meer vanuit huis wordt gewerkt. Thema's bottum up bespreken en van de vloer naar boven laten komen, inbreng door iedereen, openheid, betrokkenheid vanaf het begin, zijn belangrijker en lastiger dan ooit... Dit vraagt om een andere gespreksstijl en een ander proces. Een intern dialoogplein voorziet hierin.

 

Dialoogpleinen in organisaties zorgen voor het systematisch ontwikkelen en onderhouden van een dialogische bedrijfscultuur. Op zo’n plein ontmoeten collega’s elkaar als mens rond thema’s die (on)zichtbaar spelen. En het voorziet in een systematiek waardoor mensen binnen en buiten bubbels met elkaar verbonden worden en waaruit verbinding en synergie ontstaat.
Hoe kom je tot zo’n plein?

Programma

John van Balen, bedenker van het concept dialoogpleinen, start de dialoog met zijn ervaringen met lokale dialoogpleinen, waarna alle deelnemers hun vragen, ervaringen, wensen en zorgen kunnen delen. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn; Hoe bespreek je thema’s? Wat zijn voor jou belangrijke thema’s? Wat werkt mee en tegen? Wat zou een dialoogplein moeten opleveren voor medewerkers en de organisatie?

Speciale gast

Karlijn L'Ortye, directeur van NCC, luistert mee vanuit het gedachtegoed van Aukje Nauta. In haar laatste boek “Nooit meer doen alsof” laat Aukje Nauta zien hoe schaamte juist een krachtige, positieve emotie kan zijn. Schaamte kan je wijzen op waar je echt naar verlangt, mits je deze emotie vol onder ogen ziet en er goed mee omgaat. Kan een dialoogplein bijdragen aan het beter ‘benutten van schaamte’? En daarmee mensen in de organisatie laten floreren?

Aukje Nauta met boek.jpg

Info

2 september 2022 
van 14.00 - 16.00 uur
 

Op Landgoed Zonheuvel te Doorn, Amersfoortseweg 98 in het Maarten Maartenshuis

Flip Dikker begeleid de dialoog

Deelname is gratis.
Meld je hieronder aan.