DIALOGISCH
FUNCTIONEREN

Ontdek je eigen aandeel in de dynamiek van je dagelijkse leven en ervaar de veranderkracht van de dialoog
 

Jouw situatie en ervaringen staan centraal

Omgaan met je interne en externe dialoog

6 dagdelen met 8 deelnemers 

Een bijzonder praktisch leerprogramma van zes halve dagen in een kleine groep. Je traint je vermogen om de dialoog in je dagelijkse functioneren in de praktijk te brengen. En ontdekt dat effectief luisteren naar de ander begint met luisteren naar jezelf. Ook bij jou.

Ervaar hoe jouw vermogen tot productief en zinvol samenwerken zienderogen toeneemt. In je werk, maar ook privé.

Emotionele intelligentie

Bij Dialoogplein Nederland weten we uit ervaring hoe emotionele ontwikkeling cruciaal is voor professioneel functioneren. Want naarmate je ‘beter’ de kracht van de dialoog wilt inzetten, beter wilt kunnen luisteren, wordt er steeds meer een beroep gedaan op die bijna ongrijpbare kwaliteiten die we ‘emotionele intelligentie’ noemen. Hoe goed kan jij je mening parkeren? Hoe goed kan jij met open hart, kalm en nieuwsgierig blijven luisteren naar iemand die ‘ver je af staat’? Hoe goed weet jij wat jou drijft als je merkt dat je toch weer meer zegt dan je wilde, of juist minder. Dat je minder kalm bleef van binnen dan je van plan was?

Vragen waar je niet zomaar een antwoord op hebt, maar die het onderzoeken meer dan waard zijn. Want inzicht in jezelf geeft je niet alleen stevige handvaten om verder te komen met dialogisch functioneren. Het levert je ook ontzettend veel energie en plezier op, en dat niet alleen op je werk.

De ervaring

In  de leerruimte die het programma biedt benutten we alle mogelijkheden om te reflecteren, experimenteren, trainen, verdiepen en inspireren. Om daarmee met name de kwaliteit van je handelen en communiceren te vergroten naar dialogisch luisteren en dialogisch handelen.

Tijdens het programma kom je in vier maanden tijd zes ochtenden samen met een groep van maximaal twaalf deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij.  In de tijd tussen de programmadagen krijg je beknopte opdrachten om ervaring op te doen in jouw praktijk. Thuis en op je werk. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig. En we sluiten steeds af met een gezamenlijke lunch.

Wat levert het je op?

  • Je leert met andere ogen naar jezelf te kijken en wordt je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.

  • Je ontdekt de aard, herkomst en functie van je emoties en het effect ervan op je gedrag.

  • Je leert gereedschap te gebruiken om je emoties te parkeren, te onderzoeken en de ruimte te geven die past bij de situatie van het moment.

  • Je leert daarmee ook ruimte te maken voor de emotie van de ander.

  • Je ontdekt de betekenis en de mogelijkheden van de dialoog voor jou.

  • Je krijgt plezier in het onderzoeken van wat er speelt.

Wonen-2-op-stap-liggend-e1377505201201-940x475_edited.jpg

Voor wie?

Het programma Dialogisch Functioneren is geschikt voor medewerkers, vrijwilligers, zzp'ers en een ieder die zijn persoonlijk leiderschap wil ontwikkelen en die  begrijpt dat emotionele vaardigheden essentieel zijn in onze omgang met elkaar. En dat deze te ontwikkelen zijn!

Introductie

Wil je weten of dit programma iets voor jou is? Schrijf je dan gratis in voor de introductie bijeenkomst op 16 mei as.  Van 16:30 tot 17:30 zullen docenten Monique Montijn en Flip Dikker je vragen beantwoorden en meer vertellen over de opzet van dit programma en de verschillende onderwerpen die aan bod komen.

Info

15 sep, 6 okt, 3 nov,, 24 nov,
15 dec 2022 en 12  jan 2023 

van 09.30 - 13.30 uur
 

Voor € 995,- excl. btw,

inclusief lunch en materialen

Flip Dikker en Monique Montijn begeleiden de ochtenden.

Meld je hieronder aan.

Aanmelden

We hebben je aanmelding ontvangen. 
Leuk dat je mee gaat doen!