top of page

WAARDERENDE DIALOOG BEGELEIDEN

Een ideale dialoogvorm om elkaars en je eigen ervaringen en verlangens rond een algemeen thema te ontdekken en begrip te vergroten.
 

Eenvoudige structuur rond 4 vragen

Goede basis voor onervaren begeleiders

4 maal 2 uur met 8 deelnemers 

IMG_7275_edit (2)_edited_edited.jpg

Een bijzonder praktisch leerprogramma van zes halve dagen in een kleine groep. Je traint je vermogen om de dialoog in je dagelijkse functioneren in de praktijk te brengen. En ontdekt dat effectief luisteren naar de ander begint met luisteren naar jezelf. Ook bij jou.

Ervaar hoe jouw vermogen tot productief en zinvol samenwerken zienderogen toeneemt. In je werk, maar ook privé.

Emotionele intelligentie

Bij Dialoogplein Nederland weten we uit ervaring hoe emotionele ontwikkeling cruciaal is voor professioneel functioneren. Want naarmate je ‘beter’ de kracht van de dialoog wilt inzetten, beter wilt kunnen luisteren, wordt er steeds meer een beroep gedaan op die bijna ongrijpbare kwaliteiten die we ‘emotionele intelligentie’ noemen. Hoe goed kan jij je mening parkeren? Hoe goed kan jij met open hart, kalm en nieuwsgierig blijven luisteren naar iemand die ‘ver je af staat’? Hoe goed weet jij wat jou drijft als je merkt dat je toch weer meer zegt dan je wilde, of juist minder. Dat je minder kalm bleef van binnen dan je van plan was?

Vragen waar je niet zomaar een antwoord op hebt, maar die het onderzoeken meer dan waard zijn. Want inzicht in jezelf geeft je niet alleen stevige handvaten om verder te komen met dialogisch functioneren. Het levert je ook ontzettend veel energie en plezier op, en dat niet alleen op je werk.

De ervaring

In  de leerruimte die het programma biedt benutten we alle mogelijkheden om te reflecteren, experimenteren, trainen, verdiepen en inspireren. Om daarmee met name de kwaliteit van je handelen en communiceren te vergroten naar dialogisch luisteren en dialogisch handelen.

Tijdens het programma kom je in vier maanden tijd zes ochtenden samen met een groep van maximaal twaalf deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij.  In de tijd tussen de programmadagen krijg je beknopte opdrachten om ervaring op te doen in jouw praktijk. Thuis en op je werk. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig. En we sluiten steeds af met een gezamenlijke lunch.

Wat levert het je op?

  • Je leert met andere ogen naar jezelf te kijken en wordt je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.

  • Je ontdekt de aard, herkomst en functie van je emoties en het effect ervan op je gedrag.

  • Je leert gereedschap te gebruiken om je emoties te parkeren, te onderzoeken en de ruimte te geven die past bij de situatie van het moment.

  • Je leert daarmee ook ruimte te maken voor de emotie van de ander.

  • Je ontdekt de betekenis en de mogelijkheden van de dialoog voor jou.

  • Je krijgt plezier in het onderzoeken van wat er speelt.

Wonen-2-op-stap-liggend-e1377505201201-940x475_edited.jpg

Voor wie?

De training Waarderende Dialoog Begeleiden is geschikt voor medewerkers, vrijwilligers, zzp'ers en een ieder die ...

Online 

Introductie

Weten of dit programma iets voor jou is? Schrijf je dan in voor een gratis introductie webinar.  Elke tweede woensdag van de maand van 19:30 tot 20:30 uur zullen Monique en Flip je vragen beantwoorden en meer vertellen over de opzet van dit, en de verschillen met de andere programma's.

Info

4 halve dagdelen om de 2 weken. De data en tijden overleggen we samen met de deelnemers. 
 

 Voor € 350,-  exclusief btw,   inclusief materialen. Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Incompany is mogelijk.

Geef je hier op voor de training.

bottom of page